mandag 26. august 2013

Levealder norge 2015

19 (2014-2015) Helsetilstanden i den norske befolkningen er god.1 Levealderen er hy og vil ke framover. I lpet av de siste 25 rene har den forventede levealderen i Norge kt med om lag 6,3 r for menn og 3,8 r for kvinner. Norge rangeres fremst i internasjonale sammenlikninger av trivsel. I 2014 dde 40 400 personer i Norge, 20 700 kvinner og 19 700 menn.

Levealder norge 2015

Ulikheten i menn og kvinners forventede levealder har sunket med tre. Norske kvinner blir 4,1 r eldre enn menn - nyheter - 7.

I 1950 levde vi lengst i verden, n har lista endret seg drastisk. Dersom denne trenden fortsetter, vil et barn fdt i 2015 bli vesentlig eldre enn. Visualisering, forventet levealder: The Lancet - Global Burden of. I lpet av de siste 30 rene har den forventede levealderen i Norge kt.

Levealderen i verden ker stadig for begge kjnn, og i perioden var den 72,7 r for kvinner og 68,3 r for menn. Aldring i Norge Figur 2 og 3 viser hvordan levealderen i Norge har utviklet seg siden starten. G til Flg os Facebook Norge Sverige.

Levealder, menn

Befolkning Store norske leksikon

Norske menn nrmer seg kvinners levealder Levealderen i Norge ker, men forskjellen mellom hvor lenge menn og kvinner lever, blir. Forventet levealder - Forventet levealder er gjennomsnittlig levealder til alle personer i et geografisk omrde eller ei. Levealder, menn - Forventet levealder for menn, beregnet med utgangspunkt i aldersspesifikke ddsrater.

I europeiske land er forventet levealder for kvinner gjennomsnittlig seks r lengre enn for menn i. I Norge er forventet levealder for menn 79,5 og for kvinner 83,5.

Levealderen i Norge - Folkehelserapporten 2014 - FHI

G til Flg oss Facebook Norge Sverige Danmark Finland. Ddsfall, ddsrater, spedbarnsddelighet og forventet levealder kan. Der kommer det frem at Norge i mange r har.

Fjordane har landets eldste befolkninger (Statistisk sentralbyr 2015). Levealderen i Norge sammenliknet med andre land. Helsedirektr Bjrn Guldvog la tirsdag fram nkkeltall for helsetjenesten i Norge for 2015.

Statistikken mler forventet levealder ved fdselen og er en prognose for forventet levealder i befolkningen. Men kjnnsforskjellene er mindre enn p 50 r. Fra 20 kte menns forventede levealder med 0,3 r, mens.

Utviklingslinjer i ddelighet, i Norge og p verdensbasis

Historisk levealder i Norge: bedre helse, lengre liv 25. Fra 20 kte menns forventede levealder med 0,3 r mens. Norge godt unna levealder-toppen: Helse kan bli tapende - NRK. Norske menn nrmer seg kvinners levealder 6.

Dette er en ny utvikling i Norge, sier Strand. NKKELTALL FOR HELSE - OG OMSORGSSEKTOREN 10. N nrmer norske menn seg kvinners levealder - 9.

Forventet levealder ved fdselen - SSB 11. Levealderen i Norge - Folkehelserapporten 2014 - FHI Forventet levealder i Norge for kvinner og menn. Forventet levealder kte for bde menn og kvinner i Norge, med en.

Gjennomsnittsalderen for personer som dde i Norge i 2015, var 76,2. Jentebarn som blir fdt i Norge i vre dager, vil i gjennomsnitt vre mer. Da var vi det landet som hadde hyest forventet levealder i verden. Etter dette er det andre land som har hatt en strre kning enn Norge har.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.